Merkinformatie: 'Burton'

Naar merkoverzicht
Burton
Hoofdkantoor Zweedsestraat 4, Zutphen Zweedsestraat 4, Zutphen nederland
Opgericht in 1993, door:
  Dimitri en Iwan Gobel
Dimitri en Iwan Gobel
   
Fabrikant burtoncar.com
Importeur burtoncar.com
Zweedsestraat 4, Zutphen
 

Het bedrijf bestaat sinds 1993 onder de naam Duck Hunt en vanaf 2000 onder de naam Burton Car Company. Zij is ontstaan door de passie voor autodesign en techniek van de twee eigenaren, Dimitri en Iwan Göbel.

Als kleine jochies al begonnen met allerlei rijdende vehikels te bouwen van oude rommel. Tijdens hun studie, HEAO (Iwan) en Kunstacademie (Dimitri), ontstond de liefde voor de lelijke eend. Al snel werd de ene Eend omgebouwd tot een Pick-up en de andere tot een Lomax. Binnen afzienbare tijd waren honderden Lomaxen en Pick-ups verkocht. In maart 1999 werd de grootste 2CV shop van Nederland geopend. Inmiddels is het uitgegroeid tot één van de mooiste en succesvolste 2CV shops van de wereld, met online shop, werkelijk alles op voorraad, werkplaats, showroom, special parts, een tuning afdeling enz... zie: www.burton2cvparts.com

Eind 1998 werd gestart met het ontwerpen van een nieuwe sportauto, wederom gebouwd op het chassis van de 2CV. In mei 2000 werd deze, genaamd Burton, geďntroduceerd op de Nederlandse markt. Qua aantallen is Burton Car Company de grootste sportwagen fabrikant van Nederland, ooit.

De gebroeders Göbel hebben de afgelopen jaren meerdere producten ontworpen en op de markt gezet. Bijvoorbeeld het kruisurinoir dat over de hele wereld wordt verkocht, een bed op wielen, genaamd het Nest, en de Celebrator. Dit is een opzetstuk dat je elektrische tandenborstel verandert in een vibrator. Tevens is Iwan Göbel uitgekozen tot 100% de beste ondernemer van Nederland.

   
Advertentie
 
Concernrelatie
Geen concernrelaties gevonden
Klik hier voor (overige) automotive concerns
   
   
Productaanbod
Motor / Brommer / Scooter
Auto / Limousine
Sport- / Raceauto
Terreinwagen / SUV
Bestel- / Vrachtwagen
   
Verder zoeken?
Google Google Internet
Google Afbeeldingen
Wikipedia Wikipedia (Nederlands)
Wikipedia (Engels)
Wikipedia (Duits)
Wikipedia (Frans)
EuroNCAP Burton crashtests
Burton occasion-zoekmachine
Verkoopaantallen Burton in Nederland
Burton nieuws
Burton-video's
Burton-merkinformatie
Burton in de film en/of op TV
   
Link-service
URL
HTML
BBcode
   
Tell-a-friend
Van (uw e-mailadres)
Aan (e-mailadres)
 
 
 
Naar merkoverzicht